natuurzuiver.nl
 
HOME
PRODUCTEN
MERKEN
Weleda
Aloe Vera
LUDIEKE EXTRA'S
ZOEKEN
OVER ONS
CONTACT
AFREKENEN
 
Mijn bestelling    Artikelen: | Bedrag: 0,00
Voetbalsem 75 ml
< vorige pagina

Weleda Voetbalsem 75 ml

een weldaad voor de voeten

Artnr.: 10077Plaats in winkelmand


Onze voeten dragen ons naar waarheen we willen. Toch vergeten we onze trouwe onderdanen wel eens. Daardoor voelen ze soms te koud of te warm aan, is de huid niet stevig genoeg of juist verhard. Over hoe je met natuurlijke voetverzorging gladde, frisse en aangenaam warme voeten krijgt.

Blaren voorkomen
Wie een flinke wandeltocht gaat maken, kan vooraf zijn voeten inwrijven met Voetbalsem. De hierin verwerkte mirre versterkt de huid, zodat er minder snel blaren worden gevormd. Voor een wandelvakantie kun je het beste een week voor aanvang van de tocht beginnen met Voetbalsem (dagelijks inwrijven).

Vermoeide of branderige voeten
Voelen je voeten na afloop van een wandeling vermoeid of branderig aan, dan kun je ze eveneens inwrijven met Voetbalsem. Was de voeten of neem een voetbadje, en wrijf de nog vochtige huid goed in met de balsem. Hierin zijn etherische oliën van onder andere rozemarijn, lavendel en sinaasappel verwerkt, die een aangenaam verfrissende werking hebben. De vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 
Koude voeten
Bij koude voeten is het zaak de warmtehuishouding te bevorderen. Dit kun je doen met een warm voetbad. Voeg je aan het water wat Rozemarijn Activeringsbad toe, dan stimuleert dit de bloedsomloop. Omdat Rozemarijn Bad opwekkend werkt kun je ’s avonds beter Lavendel Ontspanningsbad gebruiken. Wrijf de voeten na afloop goed in met Arnica Massageolie. De hierin verwerkte olijfolie werkt verwarmend en etherische oliën houden de bloedsomloop op gang.

Kun je je voeten niet meer warm krijgen of trekken ze helemaal wit weg zodra het buiten wat kouder wordt, dan kun je het gezondheidsproduct Rozemarijn Zalf gebruiken. De hierin verwerkte koper en tolubalsem werken verwarmend, en rozemarijn, Arnica en citroenkruid zorgen dat de bloedvaten ontkrampen.

 
Eelt voorkomen
Wrijf je je voeten elke dag goed in met Voetbalsem, dan helpen wolwas en bijenwas eelt voorkomen. Heb je al eelt en wil je daar van af, neem dan een voetbad waar een dopje Citrus Huidolie aan is toegevoegd. De amandelolie die daarin zit maakt de verhoornde huid zacht, zodat het eelt na een minuut of tien voor een groot deel kan worden verwijderd. Het gemakkelijkst gaat dat met een puimsteen. Wrijf de voeten na afloop goed in met Voetbalsem.

Zweetvoeten Voetbalsem is ook een uitstekend middel tegen transpirerende voeten. Wrijf de voeten er ’s morgens na het wassen goed mee in, liefst als de huid nog iets vochtig is. In de balsem zit leemaarde, die vochtbindend werkt. Deze neemt het vocht op waardoor je voeten droog blijven aanvoelen.

Ingrediënten Voetbalsem

  • Water-alcoholextract van mirre vitaliseert en geeft impulsen aan de vormingsprocessen in de huid.
  • Water-alcoholextract van Calendula zuivert de huid.
  • Olijfolie werkt verzorgend en is rijk aan onverzadigde vetzuren.
  • Bijenwashydrolysaat werkt als emulgator en wordt verkregen door verzeepte bijenwas met loog (kaliumhydroxide) te behandelen.
  • Wolwas heeft de hoogste waterbindingscapaciteit van alle natuurlijke vetten zonder de huid uit te drogen. Ook beschermt het de huid.
  • Leemaarde (betonit) werkt vochtbindend en als zwelstof en reinigt en ontvet de huid.
  • Verzeepte bijenwas is een emulgator en wordt verkregen door bijenwas te behandelen met het loog natriumhydroxide.
  • Compositie van natuurlijke etherische oliën, waaronder lavendel, rozemarijn en sinaasappel, werkt als geurstof en heeft een conserverende werking. 
< vorige pagina

 
  Home | Over ons | Contact | Partners | Dr. Hauschka | Chi | Alqvimia